123************* Яблучне варення
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Яблучне варення
Яблучне варення

Яблука обчищають від шкірки і сім'яного гнізда, ріжуть на кусочки завтовшки 15—20 мм, обварюють в киплячій воді 5—10 хв., після чого охолоджують у чистій проточній воді. Щоб зберегти кусочки яблук ці­лими, варіння провадять в 3 прийоми з проміжками для вистоювання по 12 год.

Для початкового заливання береться гарячий сироп 50-процентної міцності. На 1 кг підготовлених плодів такого сиропу беруть 1,2 кг. Для приготування зазначеної кількості сиропу слід взяти 0,6 кг цукру і 3 склянки води.

В цьому сиропі плоди витримують протягом 3—4 год., а потім ва­рять. При другому і третьому варінні на кожний кілограм плодів дода­ють 0,5 кг 70-процентного сиропу, який готують змішуванням 350 г цукру з 3/4 склянки води.




Схожі кулінарні рецепти