123************* Помідори консервовані (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Помідори консервовані (Закарпатська кухня)

Помідори консервовані (Закарпатська кухня)

Відбирають недостиглі томати (рожеві, бурі) або томати червоного кольору круглої або сливоподібної форми, які мають щільну м'якоть і товсту шкірку.

Томати перед консервуванням сортують за розміром, формою і за ступенем стиглості, плоди очищають від плодоніжок і миють.

Па дно кожної підготовленої банки місткістю 1 л кладуть 4—6 горошин запашного перцю і стільки ж гіркого, лавровий лист, щільно укладають томати.

Плоди у банках заливають маринадною заливкою, температура якої має бути не нижче 70—80°.

Для маринадної заливки на 10 банок місткість 1 л потрібно: води 3200-3600 г, солі 200 г, цукру 300 г, оцту 9%-ного 600.

Залиті маринадом банки закривають кришками і стерилізують при температурі 100°: 1-літрові банки 9 хвилин, 3-літрові — 12 хвилин.

Витрати продуктів для приготування 10 банок томатів місткістю 1 л: томати 6000 г, перець запаш­ний 60 горошин, перець гіркий — 60 горошин, лавровий лист — 10 шт., цукор — 300 г, сіль 200 г, оцет 9%-ний — 660 г.




Схожі кулінарні рецепти