123************* Огірки солоні (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Огірки солоні (Закарпатська кухня)

Огірки солоні (Закарпатська кухня)

Для засолювання відбирають огірки невеликих розмірів (9—14 см). що мають тонку темно-зелену шкірку. М'якоть повинна бути щільною, насіннєва камера невелика, з недорозвиненим на­сінням.

Огірки сортують за розмірами, потім миють і замочують у холод­ній воді протягом 2—3 годин, потім укладають щільно в бочку або іншу тару у вертикальному положенні. На дно кладуть прянощі, потім шар огірків, після чого знову кладуть прянощі і так до напов­нення і зверху теж кладуть шар прянощів,— крім, корінь хрону, гіркий стручковий перець (свіжий або сушений), часник. Для поліп­шення смаку солоних огірків рекомендується давати листя чорної смородини або виміні, листя петрушки і селери.

Коли сіль розчиниться, одержаний розсіл фільтрують. Чим більші огірки, тим вищою повинна бути концентрація розсолу.

При засолюванні огірків у відкритій бочці зверху кладуть полот­но, потім підгнітний щит і легкий гніт, після чого заливають розсолом. Через 14—18 днів процес бродіння закінчується і огірки готові до вживання. Для того, щоб зберегти їх надовго, бочку з огірками рекомендується зберігати при температурі не нижче 0 і не вище 4°. періодично змивати.

Для приготування розсолу на 5 л води додають 300—400 г солі. 10 кг огірків, кріп 300 г, хрін — 50 г, стручковий червоний гіркий пе­рець 3—5 шт., часник 10—20 зубків.




Схожі кулінарні рецепти