123************* Сирник на дріжджовому тісті
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Сирник на дріжджовому тісті

СИРНИК НА ДРІЖДЖОВОМУ ТІСТІ

Тісто: 500 г борошна, 1 склянка кефіру, 30 г дріжджів, 100 г вершкового масла або маргарину, 100 г цукру, 3 жовтки, на кінець ножа солі.

Начинка: 500 г свіжого сиру, 5 яєць, 50 г вершкового масла, 2 ст. ложки манної крупи, 2—3 розтерті варені картоплини, мигдальна есенція. 300 г цукру.

У борошні зробити заглиблення, влити кефір, всипати цукор і покласти подрібнені дріж­джі. Ці продукти перемішати і поставити в тепле місце, щоб дріжджі почали бродити. То­ді додати жовтки, розтоплений жир і посоли­ти. Замісити тісто і накрити. Коли тісто пі­дійде, розкачати корж, викласти його па зма­щений жиром лист шаром завтовшки з па­лець, поколоти.

Начинку приготувати так: сир змолоти на м'ясорубці, масло розтерти з цукром, додаючи по одному жовтку. Змішати з меленим сиром і картоплею, щоб утворилася пухка маса. Ви­мішати з піною збитих білків і манною кру­пою, додати 5—6 крапель мигдальної есенції. Приготовлену начинку викласти па тісто, змастити яйцем, посипати посіченими горіха­ми і цукром.

Пекти протягом години в гаря­чій духовці (210—220° С). Якщо сирник надто рум'яниться, прикрити вологим папером. Зні­мати з листа холодним.




Схожі кулінарні рецепти